Tractaments per els fongs als peus

Què son els fongs?

Les infeccions per fongs en les ungles i pell són causats per organismes microscòpics que proliferen en llocs foscos, humits i càlids.
Quan parlem de fongs als peus, generalment ens podem referir a dos tipus d’afeccions: El peu d’atleta o tinya podal, que és una infecció en la pell, o la infecció de les ungles dels peus anomenada onicomitosis (o tinya d’ungles).

El peu d’atleta a més apareix entre els dits, la planta del peu i els talons. Com a símptoma més comú: pellroja amb picantor, cremor o coïssor i mala olor.

Quant als fongs en les ungles dels peus, es poden detectar si veiem que les ungles infectades s’han tornat groguenques o amb to marró o present taques blanques i mala olor. La textura és més feble i trencadissa i sovint s’engrandeix variant de la seva grandària normal. No produeix dolor més que les molèsties de l’engrandiment de l’ungla.

Posa't a les meves mans

Et diagnosticaré el tipus de problema en la pell o tipus d’infecció fúngica que es presenta als teus peus. Valorarem quin tractament és més adequat per al teu cas. Així com el tractament làser per el tractament de fongs ungeals o el tractament tòpic, directament aplicat sobre la zona, mitjançant cremes i laques antimicótiques. Per a aquest tractament és necessari que el pacient tingui paciència i constància ja que l’ungla nova triga un any a créixer. També existeix el tractament oral però té més efectes secundaris i fins i tot són necessaris els controls analítics.​

Perquè apareixen?

Aquests ataquen als peus en moments de feblesa lleu o quan la pell està danyada sent més susceptible a la invasió.

Els fongs poden aparèixer a causa de:
– El contacte amb superfícies humides com les piscines o dutxes que estiguin infectades.
– Per l’ús de mitjons i mitjanes que estrenyin el peu.
– Per un excés de sudoració.
– Per l’ús de calçat tancat i de mala qualitat.
– Per falta de higiene.

Si no es tracten, en qué poden derivar?

Si no es tracta pot generar cremor i coïssor, i butllofes que supurin. Els fongs generalment no es curen sense tractament i a més que es poden transmetre a una altra persona, sovint dins de la unitat de l’habitatge.

La onicomitosis pot donar-se en una sola ungla o diverses encara que normalment comença en una i si no es tracta de manera ràpida pot estendre’s fàcilment a les altres.
També, si no es tracta aquesta afecció de manera ràpida, pot causar la destrucció de la làmina ungueal permanentment (desaparició de l’ungla).

Trepitges correctament?

Millora la teva trepitjada, cansa’t menys i evita el dolor, frec i desgast desigual de les teves sabates.
Les plantilles i ortesis són adaptacions que poden ajudar-te a millorar la teva qualitat de vida.

Vols que et visiti?

Primer has de demanar cita amb antel·lació per telèfon o Whatsapp.
Has de saber que NO treballo amb mútues.
Per a qualsevol dubte, contacta'm!

Posa't a les meves mans

A domicili puc visitar-te a Cardona, Solsona i les poblacions dels voltants.
618 08 21 41

A Cardona al carrer Rodes 10, entresòl 1er.
618 08 21 41


A Solsona a la Carretera de Torà 31.
973 48 38 46