Tens galindons (juanetes)?

Què son?

Els galindons, o segons el seu nom científic hàl·lux abductus valgus, s’originen quan l’os del dit gros del peu sobresurt massa produint així una protuberància en la part lateral externa del peu.

Els galindons afecten generalment les dones.

Posa't a les meves mans

Com a tractament preventiu i pal·liatiu del dolor, podem dissenyar ortesi de silicona a mesura que es col·loquen entre el primer i segon dit. Així evitem l’evolució de la deformació ja que impedeix que en caminar generi tanta pressió sobre l’articulació del primer dit (galindó). Podria anar acompanyat d’una plantilla compensadora en alguns casos.
Com més aviat millor s’instauri el tractament, evitarem més deformitat i les seves conseqüències.

Com a tractament definitiu l’única opció és la cirurgia, evitant fer-ho només per motius estètics.​

Perquè surten?

La manera de trepitjar pot ser una causa heretada per genètica que genera una mala alineació entre els ossos dels dits dels peus.

Les persones que tenen el segon dit més llarg que el primer tenen moltes probabilitats de desenvolupar un galindó degut a la seva morfologia.

Un altre factor molt comú és l’ús de calçat inadequat com a sabates de punta i els talons alts que distribueixen de manera incorrecta el pes del cos sobre la trepitjada alterant així la morfologia podal.

Es poden evitar si s’utilitza calçat de forma i capdavantera ampla i de material flexible. En el cas d’ús de talons és recomanable que aquests no siguin més alts de 2-3 cm. Evitar també l’estar moltes hores dempeus.

Si no es tracten, en qué poden derivar?

Amb els anys la deformitat pot agreujar-se, és a dir, la membrana que recobreix l’os i els teixits de l’articulació es torna més gruixuda i es formen masses fibroses i denses que causen immobilitat, dolor o dificulten el moviment.
El galindó pot fer mal en el seu interior. És un dolor ossi a conseqüència de la deformitat i de l’artrosi produïda per la mala alineació de l’articulació. També pot fer mal en la zona cutània podent produir enrogiment o callositats pel frec amb el calçat.

Trepitges correctament?

Millora la teva trepitjada, cansa’t menys i evita el dolor, frec i desgast desigual de les teves sabates.
Les plantilles i ortesis són adaptacions que poden ajudar-te a millorar la teva qualitat de vida.

Vols que et visiti?

Primer has de demanar cita amb antel·lació per telèfon o Whatsapp.
Has de saber que NO treballo amb mútues.
Per a qualsevol dubte, contacta'm!

Posa't a les meves mans

A domicili puc visitar-te a Cardona, Solsona i les poblacions dels voltants.
618 08 21 41

A Cardona al carrer Rodes 10, entresòl 1er.
618 08 21 41


A Solsona a la Carretera de Torà 31.
973 48 38 46